Kvak.com

Amaya

torek, 27. januar 2015

Amaya: Maja Keuc - na Švedskem prodaja pesmi Japoncem

Maja Keuc
Maja Keuc se je najprej zaradi študija selila na Nizozemsko in nato zaradi ljubezni na Švedsko. Tam se je odločila tudi ostati, saj ima na severu Evrope veliko več možnosti za razvoj svoje glasbene kariere kot pri nas. Maja trenutno pod umetniškim imenom Amaya pripravlja svoj prvi album, sicer pa dela v založniški hiši Scandinavian songs, kjer piše pesmi za azijski trg: "Taki sešni trajajo od pet do osem ur in vse se naredi v enem dnevu - podlaga, besedilo, takoj se posname. Tak izdelek nato pošljejo različnim založbam in če nekomu tvoje delo ustreza, ga vzame, on je izvajalec, ti pa si avtor, ki mu pripadajo pravice za komad. Tega nato posnamejo v japonščini, kitajščini ... Ogromno Švedov piše za azijski trg." Letos spomladi se namerava bolj posvetiti svooji glasbeni karieri: "Odločila sem se, da je zadnji rok za izdajo tako imenovane male plošče letošnji april oziroma maj. Predstavila jo bom dvema založbama, ki sta že izrazili zanimanje - eni japonski in eni ameriški."  (vir: Jana) Več
sreda, 11. junij 2014

Amaya: Znani Slovenci, ki so šli s trebuhom za kruhom v tujino

Domen Kumer,Anžej Dežan,Nana Zeneli,Gena Zeneli,Lina Kuduzović,Vito Rožej,Jani Božič,Samo Kozlevčar,Maja Keuc
Marsikateri prebivalec Slovenije je v zadnjih letih verjetno že pomislil na to da morda tujina ponuja več priložnosti za dostojno življenje. Nekateri znani Slovenci so naredili usodni korak, kupili enosmerno vozovnico in zapustili domovino:

- Anžej Dežan (na sliki) je že pred leti odšel študirat modno novinarstvo v London. Glasbeno kariero v Sloveniji je obesil na klin in nič ni videti, da bi ga vrnitev mikala.

- kariero v tujini si gradi tudi Maja Keuc, ki si je zaradi večje prepoznavnosti tudi nadela umetniško ime Amaya. V Rotterdam jo je sprva gnal študij glasbe, sedaj pa se je zaradi svojega fanta ustalila v švedskem Stockholmu.

- v Amsterdam je odšel Vito Rožej z družino. Nekdanji poslanec Zaresa, sicer pa igralec, v Sloveniji družine ni več mogel preživljati, zato so se odločili, da gredo v nizozemsko prestolnico živet k njegovi tašči.

- Domen Kumer je v sosednji Avstriji videl okolje, ki je podjetnikom prijaznejše kot Slovenija. Z družino je v Sloveniji prodal vse nepremičnine in zgradil hišo čez mejo.

- V Švico sta se preselila razvpita Nana Zeneli in Gena Zeneli, po tem ko sta se še drugič poročila. Tja pa je z družino odšla tudi prva zmagovalka resničnostnega šova Slovenija ima talent, mala Lina Kuduzović.

(vir: Slovenske novice) Več
petek, 2. maj 2014

Amaya: Maja Keuc gara za svojo postavo

Maja Keuc,Amaya
Maja Keuc ve, da za uspešno glasbeno kariero ni pomemben samo glas, saj stas ni prav zanemarljiv. Pevka, ki si je za mednarodno občinstvo nadela umetniško ime Amaya, je objavila sliko na Facebooku, na kateri dela trebušnjake in hudomušno pripisala: "500, 501, 502 … Hecam se. 50, 51, 52 ..." (vir: Facebook) Več
četrtek, 20. marec 2014

Amaya: Maja Keuc se bo poročila!

Maja Keuc,Jonah Nilsson,Amaya,Close to you
Maja Keuc ni v zadnjem času nič sramežljiva glede svojega ljubezenskega življenja, saj z mediji z veseljem deli podrobnosti iz življenja s švedskim glasbenikom Jonahom Nilssonom. Pevka, ki si je za tujino nadela umetniško ime Amaya, je izjavila, da se bosta z Jonahom celo poročila, čeprav še ni jasno kdaj naj bi se to zgodilo in ali sta že zaročena. (vir: Slovenske novice) Več
torek, 11. marec 2014

Amaya: Maja Keuc: hoteli so jo znova poslati na Evrovizijo, pa jih je zavrnila

Maja Keuc,Amaya,Close to you
Marsikateri gledalec, ki je letos spremljal Emo 2014, je pomislil, da je bila pesem Close to you, ki jo je med glasovanjem zapela Maja Keuc, pravzaprav veliko boljša od vseh predstavljen, med katerimi smo Slovenci letos lahko izbirali. Zanesljivi viri pa sedaj pravijo, da so na nacionalni televiziji Maji celo ponudili, da bi po treh letih znova stala na evrovizijskem odru, a jih je ta zavrnila: "Trenutno se ne počutim pripravljeno, da bi šla znova na evrovizijski oder pa tudi konceptualno se ne vidi v tem projektu." Sicer pa se bo Maja odslej predstaljala z drugim imenom: ker imajo v tujini velike težave z izgovarjanjem njenega priimka, se je odločila za malce bolj eksotično, a bistveno lažje izgovorljivo umetniško ime Amaya. (vir: Slovenske novice, 24ur.com) Več