Kvak.com

X Factor: poslovila se je skupina 2ByOne, ostala pa Alma Merklin

ponedeljek, 14. maj 2012
X Factor, 2ByOne, Alma Merklin, Ajda Kovačič, Matija Jahn, Demetra Malalan, In&Out, S.W.A.G., Ana Soklič, Gašper Mihelič
V prvi živi oddaji šova X Factor so o tem, kdo gre naprej, sprva odločali gledalci, ki so bili mnenja, da se morajo za obstanek boriti Alma Merklin in skupina 2ByOne. Na koncu se se po odločitvi žirije poslovili slednji. Oddaja pa ni bila brez dramatičnih trenutkov. Ajda Kovačič je bila nad svojim nastopom izjemno razočarana, saj je na generalki pela brez napak, ko pa je šlo zares, ji jo je zagodla intonacija ... Ana Soklič pa se je z mentorico Jadranko Juras skoraj razšla še pred oddajo. Svoje različne poglede sta na koncu le zgladili, Ana pa je s svojim nastopom navdušila.
Komentarji:
 1. Felix pravi:
  14.5.12 ob 04.03

  Eh ja tisto glede Ane in Jadranke je bilo čisto butasto prikazano. Pa tudi če bi se res na smrt kregali, Ana je suverena v svojem nastopu, je nič ne j.. intonacija. :) Verjamem, da je Jadranka res njena fanica, kot je sama dejala. Še bolj itiotski pa je bil posnetek ko se koreograf Krušič sleče na vaji pred Matijo, un gre pa takoj delat sklece. Verjetno ni naključje, da ga je Jadranka napovedala kot mavričnega Matijo, pa če slovenski tabloidi objavijo še sto njegovih kao paparaco fotk z neki "dekletom". A si je zaradi svoje mavričnosti zaslužil mesto v Jadrankini trojki? Ne vem če ne. :)

 2. Anonimni pravi:
  14.5.12 ob 05.12

  ker podn od showa je blo vse skupi včeri

 3. grozni pravi:
  14.5.12 ob 07.47

  se strinjam,anonimni.ne vem kdaj bodo že nehali z enim in istim sranjem?pa saj več nimaš kaj pametnega za gledat.ostane še samo surfanje z daljincem,dokler te ne premaga spanec.

 4. gogi pravi:
  14.5.12 ob 07.55

  Edina koristna stvar oddaje X faktor je, da smo spoznali pravi značaj kitoljubke Jadranke Juras.
  (vase zagledano dekle) Hvala vam snovalci oddaje X faktor.

 5. Anonimni pravi:
  14.5.12 ob 08.39

  Matija Jahn bo zmagal!!!

 6. Anonimni pravi:
  14.5.12 ob 09.17

  Ana Solkič ima očitno hude težave sama s sabo! Vsa ta negativna energija in agresija nista prav nič spodobni in tega ne bi smeli tolerirati.
  Voditelja sta s svojimi bednimi forami katastrofalna. Valičevo pokanje frisov sploh ni smešno. Kr neki. Lahko bi malo bolj kulturno vodila, saj nismo v cirkusu.
  In kar se tiče Jadrankine odločitve na koncu.. obe punci imata vsaj tako dober vokal kot Alma in je glede na to zelo hinavsko odločila tako, da bi imeli njeni več možnosti.

 7. pik pravi:
  14.5.12 ob 09.32

  almin nastop je bil dolgocasen in neprej bi mogli it 2byone

 8. anonimno pravi:
  14.5.12 ob 09.54

  Kar se tiče Ane mislim da,res pretirava s tem svojim karakterjem,saj ego je zdrav ampak pri njej že meji na samodestrukcijo.Kar se tiče Alme vokal da ti kocine grejo gor,tudi barva glasu je neverjetna zato se sploh ne čudim nad Jadrankino odločitvijo.

 9. Anonimni pravi:
  14.5.12 ob 10.34

  alma, demetra in matija so zame največji favoriti...naslednič nj grejo pa domov inandout kr so se že itak gameover na sceno vrnil, ne rabmo še enga novga boybanda s člani povprečnega glasu in videza.

 10. meti pravi:
  14.5.12 ob 11.19

  Meni pa je Jadranka čisto v redu.Všeč mi je,da si z Ano povesta kar
  mislita.Jaz navijam za Ano in vem, da ima zato zsluge Jadranka,ker je zelo
  suverena in ji zna svetovati,da bo bolj samozavestna.
  Anin vokal je najboljši!

 11. tanja pravi:
  14.5.12 ob 11.24

  meni je bila pa oddaja všeč in ne razumem zakaj jo nekateri kritizirate.Saj vas nihče ne sili da gledate nekaj kar vam ni všeč.Pevci so se res maksimalno potrudili.Zelo mi je bilo žal za Ajdo,vendar na koncu je bila kljub vsemu nagrajena z uvrstitvijo.Nekdo je moral izpasti in mislim da se je Jadranka odločila prav.Tudi voditelja sta mi bila simpatična in zabavna.

 12. ttara pravi:
  14.5.12 ob 12.35

  Povsem se strinjam s Tanjo.

 13. Felix pravi:
  14.5.12 ob 12.48

  Ozvočenje je bilo milo rečeno v k... :)

 14. Felix pravi:
  14.5.12 ob 13.22

  Upam, da jih je to, kar so nam včeraj pokazali, izučilo, da boljše,da se v prihodnje izogibajo kakšnih hudih rokerskih komadov, če niso 100% vase. Ajdino dretje v prazno je bilo huda blamaža, izgovori na slabo matrico pa so samo delno upravičeni. Pri takšnih komadih je vokal tisti, ki drži melodijo, glas mora bit fleksibilen ne pa samo dretje. Včasih se marsikomu zdi pri razbijaških rokerskih komadih da ful dobro poje, ampak če vzameš ven samo vokal šele potem vidiš da včasih od vsega skupaj ni nič. Še vedno pa trdim, da se da You Oughta Know od Alanis dobro zapet tudi brez glasbene matrice. Tudi če bi si samo plskala zraven za ritem. Samo potem je treba kaj več dat od sebe kot se samo dret.
  Tukaj je en primer povprečne interpretacije tega komada. Ajdina pa je bila daleč pod tem. http://www.youtube.com/watch?v=EEhVKSnjZHw

 15. Maja pravi:
  14.5.12 ob 13.31

  Daleč najboljša je bila Demetra!!! Vse je štimalo!!! Alma je bila dolgočasna, brez energije!!! Ana je odlična pevka, vendar njeno samodestruktivno obnašanje ne napoveduje nič dobrega za prihodnost!!! Ajda je imela smolo, ker drugače odlično poje!!!

 16. Felix pravi:
  14.5.12 ob 13.58

  Se strinjam, da je bil Demetrin nastop super. Vse je štimalo. Moj osebni okus pa je bolj na strani Ane Soklič, ker mi je tudi drugače tovrstni tip glasbene interpretacije bliže. Sta pa obe omenjeni moji favoritki za končno zmago. Kar zadeva Anin karakter pa še vedno mislim, da jo je bil tisti prispevek brez zveze v tolikšni meri prikazal v takšni "problematični" luči. Mene ne briga njen karakter. Ker če bi se šlo za karakter, potem na odro sploh ne bi imelo smisla gledat najstnice s še neizblikovanim karakterjem, ki jih ta šov lahko hitro odnese. Jaz ženske glasbenice poslušam. Ne fantaziram o tem, s katero bom poročen. Že imam super ženo, odličnega karakterja. :)
  Se je pa včasih treba zavedat, da je pri umetnikih, pa tudi pri pevcih,tako, da vsaka življenjska izkušnj vpliva tudi na njihovo spsoobnost interpretacije, vživetja v določen komad. Sem prepričan, da če Ana ne bi bila po tej plati malce mračnjaška, tudi njena interpreacija ne bi bila tako dobra. Prednost glasbenikov pa je, da svoja čustva lahko izlijejov glasbo in data tako na koncu ne rezultirajo v samodestrukciji, ampak jih lahko spremenijo v nekaj pozitivnega. Mislim da Ana to zna. Je močnejša kot zgleda. Definitivno je vsaka blaga sapica ne bo odpihnila.

 17. šnelpepi pravi:
  14.5.12 ob 13.59

  Komu ni všeč X Factor, naj posluša radio ognjišče in Rodetu zleze v RIT.

 18. IXS pravi:
  14.5.12 ob 14.52

  Punca z svojimi telovadnimi prvinami je res pretiravala na celi črti,eden je moral ven,najlepši glas pa je imela Demetra ,Matijanu pa niso pustili do izraza.

 19. tinamalina pravi:
  14.5.12 ob 17.57

  Matija ima eno tako posebno pozitivno energijo in škoda, da je Jadranka z izborom komada zanj udarila čisto mimo. Mi je pa izjemno všeč vokal od Ane, pa tudi Demetra nima slabega. Upam, da pridejo vsi trije do fimala.

 20. Miha pravi:
  14.5.12 ob 22.39

  Upam, da nas Telekom s svojim kanalom resi.Voditelje so ze pobrali, vse kar jim manjka je par oddaj, ki niso tako neumne kot te, ki se vrtijo na POP TV.To pa ne bi smelo predstavljati nekega problema, glede na to, da so vse na nivoju avstralopitka.

 21. Komentatorji pravi:
  15.5.12 ob 09.45

  sploh ni jasno, kaj večina od vas tu hoče? Solidna oddaja, mladi talenti, iz katerih mogoče bo kaj, ali pa tudi ne, imajo pa šanso pokazati, kaj zmorejo. Ajda bi gotovo odlično zapela BREZ matrice, ki jo je samo begala, da je skakljala gor in dol in iskala pravo intonacijo- dobra šola, ima pa izvrsten vokal, posluh in karizmo- držem pesti zanjo. Odlična Ana, Demetra tudi, Alma korektna, mi pa ti dve delujeta kot tipični predstavnici robotsko- informacijske generacije, neka distanca, hlad je v njima, Ajda in Ana pa sta polnokrvni in kar zažarita.
  Matija tudi še ni pokazal vseh adutov, ampak je treba držat dramo, da bo bolj zanimivo ...
  Smo maloštevilčni in imamo gotovo več talentov na število prebivalcev kot katera koli država na svetu in ni treba samo kritizirat , seveda pa je to pravica vsakega, ki ga to sprošča ......

 22. heh pravi:
  15.5.12 ob 10.01

  solidna oddaja?
  Oddaja kjer voditeljica joka vsako oddajo in pada na najbolj neumne finte?
  really?

 23. anlitik pravi:
  15.5.12 ob 10.20

  V oddaji X faktor sploh ne gre za petje. Ves namen te oddaje ima spet poudarek na reality shovu, zato pa toliko kažejo dogajanje za zakulisjem. Škoda, ker ste nekateri tako slepi, da ne vidite tega.Koliko odstotkov zadnje je bilo namenjeno petju? Povem vam, zelo malo!!!!

 24. janko pravi:
  15.5.12 ob 11.31

  narkič ziher ne bo zmagal.

 25. Felix pravi:
  15.5.12 ob 11.39

  Meni se oddaje same niti ne da analizirat, ker nima smisla. Pač še en reality show. Talent showi so reality showi. To je dejstvo. Zato se tudi govori o vsem živem ne le o petju. Če pa se gremo debato o talentih, pa je itak sramota, da te v tako majhni Sloveniji s tolikimi talenti, kot talent opazijo šele, ko delaš budalo iz sebe v kakšnem reality showu. Promovira se pa povprečje. Jaz vem, da ima Slovenija ogromno talentov tudi brez x Factorja, pa Slovenija ima talent, Misija Evrovizija itd. Vem pa tudi zakaj večina teh ljudi ne bo pri nas nikoli naredila kariere. Kar se tiče Ajde... tako kot večina jo vidim samo na TV in si ustvarjam mnenje samo na podlagi tega, kar vidim. Kot smo že ugotovili talent ni dovolj. Treba je naredit tudi dober nastop. Kaj ona bi če bi, me ne zanima. Dejstvo je česa NI naredilana prvem nastopu x factorja v živo pred publiko. Mladost ni vedno prednost, če hočeš delat glasbeno kariero. Štejejo tudi izkušnje. No, naj naslednjič dokaže, kaj zna,če zna, pa bo. Dobila je drugo priložnost. Marsikdo je v tem biznisu ne dobi.

 26. Marko S. pravi:
  15.5.12 ob 12.36

  Felix, se strinjam, koga briga, kaj je bil Fredy Mercury, koga moti, da je bil gay, da je bil introvertiran zasebno, imel težave z ženo, imel otroka itd. Publika ga je cenila po tem, da je imel energijo, kvaliteto, ki je bila nesporna, imel je vse, kar je treba PRINESTI NA ODER!!! In, če nekdo meni, da je nekdo dober samo zato, ker je simpatičen, prijazen in se lepo obnaša, potem tudi prav, ampak mene na njegov koncert sigurne ne bo, pa tudi daljinec bom uporabil, če me z vokalom ne bo prepričal. To se mi je porodilo, ko berem komentarje o Ani, ki nesporno poje tako, kot se od dobrega performerja pričakuje ... ampak izgleda, da pri naši publiki moraš biti še prijazen in simpatičnega karakterja, sicer te odpišejo!

 27. Bine pravi:
  15.5.12 ob 12.55

  haha, lepo je tole brat! Večina "strokovnjakov" pri nas meni, prisega na simpatičnost, prilagodljivost, skratka, famozna "pozitiva" je nujna ... no, očitno smo potrebni še ene seksualne revolucije, ki so jo na zahodu požrli v času hipijev, pa skrajni čas je že, da na ceste še enkrat pridejo Murine brezposelne dečve, in mirno z dvignjeno pestjo, umirjeno, strpno, ljubeče protestirajo za svoje pravice! haha ... res noro! Murine delavke bi morale biti zmagovalke slovenskega X factorja!

 28. Ponavljam, pravi:
  15.5.12 ob 16.57

  solidna oddaja, ja. Če hočeš kruh greš v pekarno, če hočeš dokumentarce, preklopiš na National G., če hočeš fuzbal, na Eurosport, če pa imaš prižgan poptv se ve, v okviru česa lahko dobiš oddajo. Najbolj hecna je vzvišenost nad reality in vsem, kar sodi zraven, očitno pa se spremlja te zadeve, kanede?
  Felix, verjamem, da veš, koliko talentov imamo, veliko jih pač ne ve in za te je taka oddaja pravzaprav izobraževalna :) .

 29. Peter pravi:
  15.5.12 ob 17.03

  Oddaja ne seže niti do kolen produkciji ostalih držav. Ozvočenje podn, sodniki popolnoma nič kritični, tekmovalci z izjemo Demetre in Ane glasovno podpovprečni, reklame vsakih 10min, nepotrebni prisiljeno nezabavni vložki voditeljev - želeli so jih izkoristiti in sta kar nekej blebetala, čeprav je voditelju v x factorju namenjen obstranski in le povezovalni del.. Še dobr, da Simon nima časa gledat naše različice, ker drugače je naslednji teden ne bi blo več! Upam, da se učijo na napakah in bojo kej nrdil glede tega... Pa da precej zmanjšajo svojo potrebo po zaslužkih in posledično prepolovijo čas oglasov.

 30. Felix pravi:
  15.5.12 ob 17.32

  A x factor je izbraževalna oddaja? :))) ok no, mogoče kakšni otroci, ki so do zdaj poslušali Atomik Harmonik in podobno res na podlagi te oddaje znajo opazit celo razliko v kvaliteti petja. Ampak jaz preveč upov v "izobraževalni učinek" te oddaje ne bi polagal. Jaz to vidim predvsem kot dobro priložnost za tiste, ki se ne znajo v prvi plan slovenske glasbene scene zrinit ali preko prijateljevanja z glasbenimi uredniki, preko slačenja za playboy ali preko postelje.Na žalost pa tudi žirija v teh oddajah ne razmišlja izključno strokovno ampak tipično slovensko; kdo je atraktiven, kdo lahko dobi glasovalce itd.Te oddaje prinesejo Popu toliko denarja, da je vse ostlao tukaj postranskega pomena. Drugače pa naša glasbena scena funkcionira približno isto kot vse v Sloveniji. Temelji so foušija in iz tega zraste kar zraste. Marsikateri talent učinkovito zatrejo tudi glasbeni "kolegi", ki se bojijo konkurence. Slovenija je majhna, z omejenim številom potencialnih nastopov itd. Vsak nov talent starim glasbenim veteranom pomeni znižanje njihovega proračuna. Težko to priznajo, ampak vsaka takšna oddaja jim postavlja kocine pokonci. Skurcat pa znajo vse, tudi tiste, ki jih po kvaliteti petja daleč prekašajo. Do zdaj jim je funkcioniralo, da se je veliko tovrstnih glasbenikov enostavno naveličalo jebe na tej sceni in so se jim lepo umaknili. Upam, da bo ta recesija dokončno naredila selekcijo tudi na tem področju in počistila bleferje.

 31. Ponavljam, pravi:
  15.5.12 ob 20.57

  ok, prav imaš- tisto je bil cinizem :)

 32. krnekdo pravi:
  16.5.12 ob 08.00

  ..vse je do konca nerealno, zaigrano, narejeno....nima smisla sploh gledat...en bolj naduvan ko drug..pa dej dej no...

 33. Marko S. pravi:
  16.5.12 ob 10.02

  Felix, sam se ti pridružujem ... ravno razmere na našem vse prej kot profesionalnem trgu, dajejo licenco nekaterim pevcem, da se predstavijo v nekaj komadih in s tem dajo vedeti, da znajo peti! Sam bi si želel, da bi mentorji pevcem omogočili več kvalitetnih komadov, se pa zavedam, da je verjetno zadaj tudi POP TV, ki pravzaprav ni zainteresiran, da bi bila oddaja "poučna"! Sicer pa že dejstvo, da v komisiji sedi Jadranka vseeno preseneča, glede na to, da sama ni ravno "komercialna". Zdi se mi, da bi pri Jadranki kandidati še znali presnetit, sploh Ani bi lahko dala za odpet kakšen bolj zahteven komad, ker sem mi zdi, da ima punca še veliko rezerve. Upam stavit, da bi bila dobra v kakšnem jazz standardu, ampak, verjetno tako daleč ne bo šlo. Škoda, kajti če bi šlo bolj v to smer, bi nekako "posekali" nacionalko, ki naj bi opravljala to funkcijo.

 34. nada pravi:
  4.6.12 ob 00.37


  škoda da ste izpadli dobro ste peli

  želim vam srečo v življenju in ostanite skupaj kot skupina

  lp
  nada