Kvak.com

Maja Keuc - bo ostala kar na Švedskem?

ponedeljek, 4. februar 2013
Maja Keuc
Maja Keuc trenutno študira glasbo v nizozemskem Rotterdamu. Vsakič, ko lahko, pa se odpravi na Švedsko, kjer ji srce greje švedski pevec Johan Nillsson, frontman skupine Dirty Loops. Švedska tako postaja njen drugi dom in Maja resno razmišlja, da bi svojo glasbeno kariero gradila kar na severu Evrope: "Začela sem delati in sodelovati z različnimi producenti in mislim, da je to moja dežela prihodnosti. Tu si želim tudi živeti, saj je švedska glasbena industrija ena izmed najbolj kakovostnih in najmočnejših v Evropi." (vir: Slovenske novice)
Komentarji:
 1. oh pravi:
  4.2.13 ob 11.31

  nam vsaj ne bo njenega noslanja poslušat, ker je vedno bolj izrazito. Človek se res vpraša, kakšne šole proizvajajo ta način petja. Iz dobrega potenciala jim uspe ustvariti obupno petje.

 2. oh, popravek pravi:
  4.2.13 ob 11.33

  nam vsaj njenega noslanja ne bo treba poslušat.............

 3. Anonimni pravi:
  4.2.13 ob 12.22

  bravo slovenija, eno boljših pevk bomo izgubili vi pa še kar raje poslušate atomik harmonik in podobne skupine brez talenta

 4. grozni pravi:
  4.2.13 ob 12.29

  res bolje maja kot pa tisti žnablovec pavec.po enem in istem kopitu.od začetka še mogoče zanimivi joškarici špela in špelca.pa ne zaradi petja.(ups,kaj blebetam;saj oni ne pojeta)

 5. Ski pravi:
  4.2.13 ob 14.42

  Ja BentleyDriver to je res. Hrvaška glasba gre bolj v uho. Tako pač je.

 6. haha pravi:
  4.2.13 ob 15.27

  ne Maja, ker preveč noslja, ne atomik harmonik,ker so sami po sebi katastrofa, pa tudi ne hrvaška glasba...Oziroma , katera hrvaška glasba je tista, ki gre v uho? Pa ja ne Severina in njej podobni kvazi umetniki?

 7. rešitelj pravi:
  4.2.13 ob 22.01

  Privoščim ji, da tam uspe. Prostitutke pa smo vsi, ki smo ostali v tej kvazi državi. Tu nas oblastniki nategujejo točno kamor njim paše. In to zastonj. Ali ne Bentley?

 8. Ski pravi:
  5.2.13 ob 08.19

  Ha ha - tudi Severina gre prej v uho kot kakšna Rebeka, Sanya G, Saška Lendero,....pač Slovenci imamo to smolo, da nimamo kvalitetnih pevcev. Slovenščina kot jezik ni zanimiv za petje-ne zveni lepo. Žalostno ampak resnično. Poglej kako lepo zvenijo španske balade, ameriški pop komadi, hrvaške pesmi (Toni Cetinski, Daniela, tudi Severina,...)

 9. Robert pravi:
  5.2.13 ob 12.55

  ski - ker si naštel Rebeka, Sanya, Lendero si dokazal da nimaš pojma o glasbi - da imaš rad samo cigumigu ritme z otroškimi besedili in neumnimi rimami.

  - zelo veliko imamo kvalitetnih pevcev in skupin.
  Nekateri imajo celo več nastopov v tujini kot doma.

 10. Ski pravi:
  5.2.13 ob 19.12

  Robert nisi me dobro razumel. Jaz ne maram zgoraj naštetih pevk in otroških besedil. Katere pa so to kvalitetne skupine in pevci. Napiši kakšno skupino in pevca, ki je res dober. Pa ne kakšne Siddharte napisat prosim.

 11. heh pravi:
  5.2.13 ob 20.42

  Laibach, še vedno.

 12. ha ha pravi:
  6.2.13 ob 00.22

  Elda Viler je najboljša.

 13. Robert pravi:
  6.2.13 ob 00.30

  ski - Carpe Diem , Lačni Franc , Laibach , Requiem , Hazard , Bazar, September , Avtomobili,
  Bohem , Don Mentoni Band , Dan D , Elvis Jackson , Hiša , Leaf Fat , Martin Krpan ,
  Puppetz , September , Srce , Tide , Tabu , Šank Rock , Tomaž Pengov , Martin Krpan ,
  Boomerang, Labirint, Prizma , Majda Sepe , Lado Leskovar , Marjana Deržaj , Majda
  Sepe , Bele Vrane , Pepel in kri , Oto Pestner , Neca Falk , Horizont , Jani Kovačič ,
  Tomaž Domicelj , Demolition Group , Pomaranča , Oko ,
  Zmelkoow , Terrafolk ,
  Leteči Potepuhi, Tinkara Kovač , Alenka Godec , Nina Pušlar , Faraoni , Manouche ,
  Leelojamais , Terrafolk , Randez Vous , Murat&Jose , Neisha ,

  ski - a je dovolj, a ti jih še ene 200 napišem. Ski in BentleyDriver ne pišite komentarjev , ker se spoznata na glasbo kot zajec na boben.

 14. Ski pravi:
  6.2.13 ob 12.00

  Ha ha ha ha. zahvaljujem se za naštete skupine in pevce. nekaj med njimi jih je kar dobrih. AMPAK koliko od teh bi jih ti dejansko poslušal na kakšni žurki, poroki,.....Nehajmo se slepit. slovenščina pač ni jezik za petje. In ali slučajno kakšen Američan, Nemec, Španec, Francoz,... posluša to muziko- odgovor je NE!!!!! Ker ni nobena od teh skupin/pevcev, ki si jih naštel dovokj znana in dobra. Tko pač je. To je resnica. saj si tudi jaz želim, da bi bili naši pevci znani in poslušani po vsem svetu. Shakiro, Whitney, Alicia Keys posluša cel svet. Kdo pa posluša te zgoraj naštete kvazi pevce (Faraoni, Tinkara Kovač, Alenka Godec, ...) Oh please. pa Majda Sepe, Lado Leskovar-že vidim kako ljudje žurajo in uživajo v teh zvokih. haloooooooo to še v domu upokojencev ni več priljubljeno. Aja razen pri Robertu doma. :) Pač nimamo nobene svetovno znane skupine. Poudarek je svetovno al pa vsaj v Europi. Tko je. Sej tud slovenščina kot jezik je zelo neuporabna. Samo v Sloveniji lahko tako govoriš. Še dobro, da obstajata angleščina, nemščina, francoščina,..

 15. Ski pravi:
  6.2.13 ob 12.05

  Naštel si boljše od Reveke, Sanye, Lendero,...a vseeno to niso kakšni uspešni znani pevci. Mogoče so znani po slovenskih vaseh. Zame je uspešen pevec tisti, ki ga z veseljem poslušajo tudi v drugih državah. Poglej si Shakiro, Pink, Whitney, Enrique,...povsod so znani, vsi jih poslušajo. In grem stavit, da tudi sam raje poslušaš Severino, kot pa Eldo Viler. Me prav zanima katero od teh dveh bi raje zavrtel na kakšnem party-ju. Mislim, da se ni dobro delat pametnega. Sej vsi vidimo kam gre slovenski jezik in popevke. Še mame, ki so jih rodile jih ne poslušajo. Grem poslušat alicio keys - girl on fire. Da vsaj kakšn kvaliteten glas slišim. :)

 16. hih pravi:
  6.2.13 ob 13.40

  ski, napaka, Laibach poslušajo bolj drugje kot doma. Očitno so za slovenski okus predobri.

 17. Ski pravi:
  6.2.13 ob 13.46

  Ok. No to je pa lepo slišat o skupini Laibach. Čestitke. Upam da bo še komu uspelo. :)

 18. Robert pravi:
  6.2.13 ob 13.53

  ski - raje ne piši več , ker se smešiš.
  Laibach , Elvis Jackson so znani po celem svetu.
  Lado Leskovar je imel na milijone poslušalcev v rusiji in evropi, v rusiji je imel polne dvorane z desetisočimi ljudmi.

  Ne , ne poslušam Severine, ker ne poslušam debilnih besedil kot štikla in jaz sem deklica z vasi, noge imam bose in rumena imam lička :-D no a bi to poslušal če bi ena to pela v slovenščini, a ker poje v hrvaščini je pa zato super,globoko besedilo :-D

  Ne ne hodim na take zabave kjer vrtijo to tvojo cigumigu glasbo s trivrstičnimi rimami o enem in istem . Kako so se pa včasih zabavali ko ni bilo te tvoje cigumigu glasbe - pa so imeli boljše zabave.

  Zato pa je po celem svetu zanič glasba, ker mladina sploh več ne ve kaj je dobra glasba. Važno je samo da je cigumigu ritem, gor ena joškarca in da se ga v koma napijete - ja res super zabava

  Shakiro,Pink,Whitney,Enrique so slavni ker imajo zadaj mašinerijo katera zmeče milijone v njih da postanejo slavni. Zato morajo jim pa biti vedno na razpolago in plesat in pet kot oni hočejo.
  Če bi bili oni iz Slovenije ,Nemčije, Rusije - kaj misliš da bi bili isto slavni ? Slavni so zato ker so jih naredili slavne , veš koliko je še boljših pevcev na svetu, pa sploh zraven ne pridejo - ker jih ne pustijo, ker bi potem njihove pevke, skupine izgubile na popularnosti in s tem na prodaji plošč.

 19. Robert pravi:
  6.2.13 ob 14.03

  ski - spet se smešiš " No to je pa lepo slišat o skupini Laibach. Čestitke. Upam da bo še komu uspelo. :) "
  Laibach to uspeva že od leta 1980 in še sedaj imajo turneje po celem svetu. Vsaka njihova plošča je ocenjena od kritikov s 5/5.

  Da ne govorim o skupini Elvis Jackson, Tide, Terrafolk - stalno imajo koncerte po tujini.

  Kaj pa tvoja Severina in cigumigarji - koncerte imajo v tujini samo za hrvaške izseljence.

  Avsenik je bil znan skoraj po celi Evropi, ta njegov zvok in stil glasbe oponašajo in igrajo po vseh državah kjer imajo podobno glasbo.

 20. Ski pravi:
  6.2.13 ob 15.22

  Ti se smešiš, ko mi pišeš "tvoja cigu migu" glasba. Hahahahah. a če kdo omeni Severino je takoj južni. Tudi Slovenci jo poslušamo. veliko raje kot Rebeko, Saško, Alenko Godec, Tinkaro Kovač, Eldo. Ob zvokih slovenskih melodij se ne da žurat. To je bolj za "dedije" kar si naštel - se opravičujem če si dedi. In tvoja Elda in Leskovar ter nekateri drugi našteti so samo za slovenske izseljence (Avstralija, ZDA, Argentina,...). Saj živim v Sloveniji in vem kaj kdo posluša. in ne sramoti se z izjavami o južnih priseljencih. Ne poslušajo samo oni hrvaške in angleške muzike. Tako da se sprijazni, da Slovenija ne bo nikoli imela res uspešnega pevca, saj je tudi sam jezik nezanimiv ljudem. lahko pa se slepiš in kregaš sam s seboj. lp

 21. hih pravi:
  6.2.13 ob 15.26

  Bravo Robert, končno en somišljenik!!!!!!!!!Terrafolk mi je za hip ušel iz spomina.Se jim opravičujem.

 22. Robert pravi:
  6.2.13 ob 17.00

  Ski - potem ti poslušaš to kar poslušajo drugi ??
  Potem nimaš lastnega okusa, ampak poslušaš druge in potem še ti sam poslušaš.
  Spet naštevaš Rebeko,Saško - to sploh niso pevke.

  Tvoja Danijela ipd. so pa za tiste ki ne vejo kaj je dobra glasba in rabijo glasbo ki gre hitro v uho in da vse vse rima - saj veš kaj pravijo - rimar je slab pesnik.

  Ne da se žurat ob slovenski glasbi :D smet se smešiš in dokazuješ svoje neznanje o kvalitetni glasbi. Verjetno še bieber-ja, hanno montano , cyrus poslušaš in se zraven jokaš kako lepo pojejo kako jih srce boli :-D

  Nimamo kvalitetnih pevcev - pa kje ti živiš človek božji, si bil zaprt v kleti zadnjih 20 let ??? Dosti jih imam , seveda pa ti ne moreš za njih slišat , ker verjetno poslušaš samo komercialne radije , tv-je ki vrtijo sam pofl in cigumigu.

 23. Ski pravi:
  7.2.13 ob 08.12

  Ne poslušam Justina Bieberja, še manj pa Miley Cyrus. Jaz ti samo govorim, da se na določene (Elda Viler, Leskovar, Alenka Godec, Majda Sepe,..) ne da žurat in zabavat, ker ni primerna muzika oziroma zvrst za to.

 24. Robert pravi:
  7.2.13 ob 10.08

  - a po tvoje : včasih niso nič žurirali, ker je bila
  samo taka glasba - te tvoje hupa cupa in cigumigu ni bilo , potem včasih niso imeli zabav ali žura.

  To ti ne moreš žurat in tvoji prijatelji. Žur ali zabava ni samo da v luft skačeš in poješ zraven
  trizložne rime. Če pa od vseh tistih ki sem ti naštel ne moreš niti na enega žurat, pa res nimaš blage
  veze o glasbi - tebi je samo važno, da se ritem stalno ponavlja ( na cigumigu) in zraven otroška ali
  plehka besedila

 25. Ski pravi:
  7.2.13 ob 10.23

  To so bili pa res ubogi žuri ob ritmih Elde Viler. Ne spravljaj me v smeh. Obupen si. Te že vidim kako se zabavaš s prijatelji ob takih zvokih, ste pa res lokalni frajerji. Hahahahahahaha. Glej dol mi visi za tvoj izbor muzike. Poslušaj pač to "muziko za upokojence" in pusti drugim, da poslušajo kar želijo. Ne da se mi sploh prerekat s teboj. Ni vredno. Se boš pa spomnil name, ko boš nekje na morju (pa ni nujno da je hrvaško morje, da ne bo takoj komentar padel) ali v "kafiču" ko zaslišiš muziko - to ne bo Elda Viler. :) LP

 26. Robert pravi:
  7.2.13 ob 10.53

  nisem govoril o Eldi Viler - poglej druge skupine ki sem ti jih napisal.
  A potem če nekdo posluša rock,metal,hard rock, blues in če se hoče zabavat in žurat - more it na koncert Severine :-D
  In ti enačiš kvaliteto s tistim kar slišiš po kafičih??? :-D.

  Ski - tudi ti boš enkrat upokojenec in tako lahko že danes nehaš poslušat svojo glasbo za upokojence.Jaz nisem dedek ( 30 let sem star )

  S vsakim komentarjev dokazuješ svoje neznanje o glasbi, - ker ima vsak ki nima pojma o glasbi isti komentar - pusti drugim, da poslušajo kar želijo

  Po kafičih se taka vrti kot ima lastnik znanja o glasbi, če on posluša cigumigu bo tudi vrtel cigumigu, če pa lastnik posluša rock - bo pa vrtel rock

 27. Ski pravi:
  7.2.13 ob 12.29

  Komentar "pusti drugim da poslušajo kar želijo" je najbolj pameten komentar. Saj imamo pravico vsi poslušati zvrst, ki nam paše. Kam bi pa prišli, če bi vsi vrteli isto muziko. In ravno zato, ker metalec ne bo poslušal Severine pravim naj vsak posluša kar mu paše. Še vedno pa vsi vemo kaj se večinoma vrti na morju, kafičih, ...:) in ne bodi dolgočasem s tem "cigumigu" izrazom. Cigumigu ne obstaja. To so si določeni Slovenci izmislili, ker ne prenesejo ničesar kar ni slovensko. Drugi pa sprejemamo tudi hrvaško, nemško, špansko,angleško,...muziko. Torej lahko nekdo reče za naše slovenske pevce, da so cigumigu. Ne žali drugih, če ne želiš, da bi se tako tudi do tebe obnašali. Izraz cigumigu uporabi, če bo govora o "ciganskem izvajalcu" pa še to ne bi bilo kulturno. In ja vsi bomo nekoč dedki in babice - in tudi takrat bomo poslušali različne zvrsti muzike. In tudi takrat pri meni nekateri ne bodo prišli v poštev. Kar ne poslušam sedaj tudi na stara leta ne bom.

 28. Robert pravi:
  7.2.13 ob 14.24

  ja vsi lahko poslušajo kar jim paše - samo taki ki poslušajo razne danijele, rebeke, lendero, atomike naj ne govori kaj je dobra in kvalitetna glasba.

  Če se nekaj vrti po kafičih to ne pomeni da je
  kvalitetna glasba - zakaj pa potem ti Bieber-ja ne poslušaš ? Ima milijarde ogledov na youtube.

  Glede tega da ne prenesemo nič kar ni slovensko - kaj se ti hecaš ??? Toliko kot smo mi odprti za tujo glasbo je ni države na svetu - No koliko se vrti slovenske glasbe na hrvaških, srbskih, bosanskih radijih, tv-jih ?? Edino Predina in Siddharto sem slišal, drugih pa nič .

  Sam tudi poslušam angleške skupine in tudi hrvaške in srbske. Samo ne tiste šlagerje in poflne ki si jih ti naštel. Sem spoznal dosti hrvatov in srbov in pravijo da bi radi poslušali našo glasbo, da imamo nekaj
  izvrstnih skupin , samo jih radiji nočejo vrtet.

  Pa cigumigu ni izmišljena beseda :-D poglej v SSKJ

 29. anonimni pravi:
  7.2.13 ob 18.30

  robert kako se delas pametnega,da ti ze skodi....kaj vse hodi po tem svetu

 30. Robert pravi:
  7.2.13 ob 19.42

  anonimni - tebi so se pa od nemnosti skisali možgani

  Pa če ski take ven meče da se vsi smejejo , on misli da če se na žurkah vrti , po kafičih itd. da je to izvrstna glasba. Ja enim ni v užitek it na party-je, žurke kjer vsi telovadijo po dvorani in v luft skačejo , pa vsi pijani.

  Eni hodimo na koncerte poslušat kvalitetno glasbo, ker to je uživanje v kvalitetni glasbi - ne pa ena plehka otroška besedila - kot pojeta Slon in Sadez: mi delamo musko za dekleta izpod 12 let - no tako musko večina mladine sedaj posluša.( ona se iz takih norčujeta, ki tako glasbo poslušajo)
  Še vsak ki je našel kvalitetne skupine iz 60-tih, 70,80 je nehal poslušat današnji pofl in šunder.

  Ker iz teh let je toliko odličnih skupin, da ne veš kaj bi poslušal.

 31. Robert pravi:
  7.2.13 ob 22.22

  Maja Keuc in ta nova Malalan izvrstno pojeta, če pa
  nekomu to ni dobro petje - si more pa fejst ušesa spucat

  Pa ju sam ne poslušam , ker ni moja zvrst

 32. Murko pravi:
  8.2.13 ob 03.36

  Ima punca plato in hit, da mora biti vseskozi v medijih?