Kvak.com

RTV Slovenija o fiasku na Eurosongu: "Način izbora skladbe in izvajalca ne pogojuje uvrstitve"

torek, 21. maj 2013
Hannah Mancini, Straight Into Love, Eurosong 2013, Maestro, Anže Škrube, Matic Zadravec, Primož Pavlič
Na RTV Slovenija očitno nihče ne bo prevzel odgovornosti za fiasko na festivalu Eurosong 2013, na katerem je slovenska predstavnica Hannah Mancini s skladbo Straight Into Love zasedla zadnje mesto. Pesem je tokrat namreč izbrala strokovna žirija. A nacionalka si bo nad vsem skupaj očitno oprala roke, saj ne želijo komentirati, kdo je kriv za tako slabo uvrstitev, menijo pa, da je to vprašanje za gledalce in strokovne žirije, ki so glasovali in odgovarjajo še, da način izbora skladbe in izvajalca ne pogojuje uvrstitve. Ali se bo naslednje leto Slovenija spet podala v novo Eurosong zgodbo, bo znano ko bo sprejet programsko-poslovni načrt za leto 2014. (vir: zurnal24.si)
Komentarji:
 1. Anonimni pravi:
  21.5.13 ob 13.55

  Joj no, kakšen fiasko! Če je bil to letos fiasko, potem je bil lani fiasko na kubik, ki nas je zapovrh še drago stal.
  Pa ne moreš pri glasbenem tekmovnaju postalvjat takšnih kriterijev no... Groza!

 2. Anonimna1 pravi:
  21.5.13 ob 14.22

  No sedaj so pa na RTV-ju dobil potrditev da sami ne znajo izbrat skladbe,kao neki strokovnjaki,velikokrat je RTV-jevska kuhna sama izbrala izvajalce(Dežan,Platin...)pa smo bili v polfinalu porazni.Najbolj me je pa zmotila izjava Hoferja,ko je rekel,ko se nismo uvrstili naprej,saj ne pišemo ustave navsezadnje gre le za zabavo.Ja da se gospoda iz RTV-ja zabava na naš račun,jaz bi tudi rada šla na tak 10 dnevni dopust.

 3. Anonimni pravi:
  21.5.13 ob 15.30

  Saj glasbeni strokovnjaki, ki se celo svojo poklicno kariero ukvarjajo samo z musko recimo na radiu Slovenija še marsičesa drugeg ne znajo. :) Dragan Bulič, veliki strokovnjak za glasbo, je recimo več kot dve desetletji podpiral plagiatorski band. Karoli se cele dneve tudi večinoma sam z musko ukvarja, pa bi lahko malo boljše vedel kaj je in kaj ni za Eurosong. Meni je v vsej tej zgodbi samo žal Hanne. Pa v bistvu vsakega našega glasbenika, ki je padel v to evrovizijsko sranje. Nekako se mi n ezdi,d aje to nekaj, kar lahko 100% koristi tvoji karieri. Marsikomu je bolj škodovalo. Hannah je čisot ok. Za Eurosong pa ni.

 4. lady pravi:
  21.5.13 ob 15.47

  dokler bo zoki- prdo odločal, kdo gre na evrosong bo tako. ko slišim njegovo muziko mi gre na BRUHANJE.

 5. ana pravi:
  21.5.13 ob 19.09

  ne samo hannah,nihce od nasih ni za eurosong....stokrat sem ze povedala da smo neznani in premajehni-nismo zanimivi za ostale drzave.....zato so moji komentarji odvec-edina Nusa Derenda in Darja Svajger so bile uspesne-kapo dol

 6. Anonimni pravi:
  21.5.13 ob 19.27

  RTV molči ker vedo da niso sposobni in podpirajo lenuhe v svojih vrstah lenuhe brez vizije kako izpeljati šov in lenuhe kot so raay ki več kot očitno niso taki "strokovnjaki" kot mislijo. zadnji čas da evrovizija pri nas umre ker gre naš dovkoplačniški denar za tole sranje, ali pa naj prepustijo izbor drugim kiimajo vizijo in so dejansko strokovnjaki

 7. grozni pravi:
  21.5.13 ob 21.00

  ana,kaj pa ko smo poslali na eurovizijo one transvestite rozaste?tale mancinijeva anica je vsaj za pogledat.pa čeprav je uvožena slovenka.je pa dekle, s solidnim geštelom in mislim da to tudi kar nekaj šteje.pa čeprav ne zna pet.

 8. jst pravi:
  21.5.13 ob 21.15

  ja pa tale mancinijeva je tud transvestit če še ne veste...lulčka ima...

 9. Anonimna1 pravi:
  22.5.13 ob 08.35

  Evo tole so krivci za izbor pesmi,sedaj se ne čudim Hoferjevi izjavi,zakaj je to rekel,malo se je moral branit,hahaha.Projektno ekipo, ki je izbrala skladbo, so sestavljali Andrej Karoli, Mirko Štular in Blaž Tišler z Vala 202, Aleksander Radić in Andrej Hofer z Razvedrilnega programa Televizije Slovenija, Sabrina Povšič Štimec iz Službe za odnose z javnostjo RTV Slovenija in Olga Škrube iz Pravne Službe RTV Slovenija

 10. Anonimni pravi:
  22.5.13 ob 11.35

  Sestre so bile najboljše kar smo poslali na Evrovizijo. Mislim, najbolj primerne za ta festival v obliki v kakršni ga poznamo danes. Slovenci imajo do Evrovizije nek čuden, nerealen odnos. Mislijo,da je to ne vem kaj in pričakujejo ne vem kaj. To je brezvezni festival, ki se je razvil iz testiranja tehnične opreme in postal festival za promoviranje gay scene. Nikoli ni bil sinonim za produkcijo prve klase, večina neznanih in neuveljavljenih izvajalcev pa gaje izkoristila kot neke vrste promocijo. Jaz če hočem poslušat dobro glasbo, ne gledam Evrovizije. Evrovizijo gledam, če se hočem malo nasmejat. Pa tako travmiranje zaradi tega!

 11. krena pravi:
  22.5.13 ob 23.00

  Bi moral skupino SIT iz talentov poslat, ki znajo vsaj žur naredit, bi bili vsaj opazni, ker fantje so kul.

 12. Adi pravi:
  23.5.13 ob 18.01

  Kdo pravi, da nas hrvati nimajo radi :) Dali so nam celih pik, ko so nas drugi ignorirali. Isto velja za črnogorce. Gremo k njim na morje.

  Je pa to huda sramota. Tolaži me, da so tudi Švabi popušili.