Kvak.com

Savina Atai o Angelinini dvojni mastektomiji: "Do kod bomo rezale? Kaj vse še?"

četrtek, 23. maj 2013
Savina Atai, Angelina Jolie
Angelina Jolie je pred dnevi svet šokirala z razkritjem, da si je zaradi tega, ker je nosilka gena, ki je dejavnik tveganja za razvoj raka na dojkah, dala odstraniti prsi. Savina Atai je ena od redkih, ki se nad posegom zgraža in meni, da bi lahko Angelina ubrala tudi drugo, naravnejšo pot ter da je treba "narediti vse, preden se odločiš za tak invazivni proces. In ga ne prodajati kot sveže žemlje! ... Zdaj po Angelinini promociji operacije bo neskončno število dojk odrezanih. Prsi, ki niso še niti dojile! Čeprav tudi to ni zagotovilo, da se bo zdravje ohranilo. Rak je bolezen čustev, premakne se iz enega tkiva v drugega, čustvom se ne da pobegniti. Dajmo jih sprostiti, skrbeti zase, za svoje prsi, ne jih pa rezati! Dajmo slaviti svojo ženskost, ne pa je odstranjevati!" (vir: zurnal24.si)
Komentarji:
 1. nn pravi:
  23.5.13 ob 09.31

  Kot bi jedel antibiotike za preventivo.

 2. Anonimni pravi:
  23.5.13 ob 10.08

  butara od savine, škoda da noben od tujih medijev tega ne prebere da bi jo po vsem svetu prikazali kot bedakinjo (kar tudi je) ko ti ugotovijo 87% možnosti da dobiš raka, je odločitev lahka ko gre v bistvu za življenje in smrt

 3. nn pravi:
  23.5.13 ob 10.35

  Rak ne pomeni vedno smrt.

 4. Didi pravi:
  23.5.13 ob 14.07

  Anonimni je malce robusten z besedami a ima čisto prav! Če ti genska analiza pokaže izjemno veliko verjetnost, da boš zbolel - kakšno življenje imaš, ko vsak dan otipavaš telo in čakaš, da kaj zatipaš??? Prepričana sem, da imaš mnogo bolj kvalitetno življenje, če storiš, kar je storila Angelina.

 5. lady pravi:
  23.5.13 ob 16.51

  savina ima prav. tale mačo vomen angelina ne ve več kaj bi sama s sabo. odreže naj si tudi glavo, da kasneje ne bo dobila demence, ker že kaže znake zanjo.

 6. Adi pravi:
  23.5.13 ob 18.07

  Ne napadat Savine, tudi zdravniki v reviji Time so povedali, da je genska analiza precenjena in da ne pomeni, da bi Angelina zares zbolela, le rizik je visok. Treba je skrbet za zdravje, hodit na preglede in rezati, če je res nujno. Se bojim, da bodo oblasti zaradi Angelce rekle, da so redni pregledi nepomembni, ker je dovolj, da si odrežeš prsi in bodo nižali stroške in zafrknili ženske, ki niso bogate, kot Angelina. Že tako je zdravstvo v Ameriki za reveže nedostopno.

 7. heh pravi:
  23.5.13 ob 18.37

  Torej ta butara češka je ženske in ženskost zreducirala na joške.
  Se pravi tiste reve s košarico velikosti A in manj so kaj...neženstvene možače?
  Pa če bi svojo kurjo pamet uporabila za karkoli drugega kot tisto frcanje jajc, ki sem ga trpel na POP TV-ju potem bi vedela, da si lahko da ženska ob odstranitvi vsadke in si v enem koraku odstrani možnost pred nepotrebno smrtjo obenem pa zadovolji svojo/moško obsesijo nad popolnimi joškami.
  Ampak a ne...če si kura brez možganov so ti očitno joške res bolj pomembne kot pa ne vem...hmm...recimo to, da doživiš vsaj 5-10 rojstnih dnevov svojih otrok ali pa bog ne daj...DOČAKAŠ VNUKE.
  Sramota, da jo še kar naprej spuščate v medije.
  Še Murko ni takih nebuloz spravljal skupaj.

 8. Didi pravi:
  23.5.13 ob 19.18

  "heh", načel si zanimivo temo: praviš, da je gospa "...ženskost zreducirala na joške...". Če pogledamo celotno dejavnost gospe Atai, je v glavnem usmerjena v obliko in manj v vsebino: joga za lep obraz, joga za lepo telo, joga za čim boljše orgazme... kje je joga za boljše možgane???

 9. Pepi pravi:
  23.5.13 ob 20.43

  Ne obsojajte ne ene ne druge, če se niste spopadli z boleznijo. Jaz, žal, razumem obe. Zato mi je toliko teže brati nekatere butasto žaljive komentare. Bi vas rada videla, ko boste v vlogi bolnika/ce. Pa vam nikakor ne privoščim tega!!!! Je boj prehud!

 10. melita pravi:
  24.5.13 ob 07.13

  To je dobičkonosen biznis..prsi so tak del telesa,brez katerih se da ž
  iveti enako kvalitetno kot z. Zakaj ne testirajo še za raka velikega črevesa,želodca? Aja,ker brez tega se ne da živet in zaslužit najprej s testiranjem,potem z odstranitvijo in na koncu še z rekonstrukcijo..

 11. heh pravi:
  24.5.13 ob 08.24

  Odstranitev je posameznikova odločitev.
  Od 45% do 90% moznost, da s tem genom fases raka na dojkah ni zanemarljiva zadeva. In rak se od tam naprej hitro razširi še na druge telese. Potem ti niti odstranitev dojk ne pomaga več.
  In še enkrat. Silikonske dojke niso več tabu...težko pa je poslušati očitke genijalcev kot so Sabina, ko si meter pod zemljo.
  Tako da bom obsojal kogar bom hotel. Še posebej nekoga, ki se spravlja na rizično skupino ljudi, ko vanjo ne spada.

 12. Ivaa pravi:
  24.5.13 ob 08.43

  Sedaj ko je Angelina to naredila je pa vsesplošna panika itd. Kaj pa pred tem - to ni obstajalo? Najlažje je biti pameten, pa ne biti obremenjen. Tudi jaz sem v tem zosu, pa nikakor ne gledam na to kot neko obsodbo, statistika je še vedno samo statistika. Lahko rečem, da se strinjam s Savino glede razmišljanja. V prvi meri je potrebno poskrbeti zase in za svojo psihično stabilnost, čustvovanje. Zastoj čustev je lahko vzrok mnogim boleznim, sem izkusila na lastni koži. Ko sem se tega začela zavedat je prišlo tudi do izboljšanja. Glede na odločitve posameznic pa v veliki meri vpliva družinska obremenitev. Če je ta huda - to pomeni veliko zbolelih v družini in pomožnosti umiranje do 40. leta starosti ti da misliti, in verjetno noben ne bo takrat čakal, da ga zadane. Izredno me moti razmišljanje ljudi v smislu če imaš gen si pa gotov. Ja, najbolje da nehamo živet ali kaj. To ni obsodba!

 13. sneguljičca pravi:
  24.5.13 ob 09.05

  Prav nič ne vemo, kaj nam bo prinesel jutrišnji dan. Kaj pa, če si daš odrezati dojke, potem pa te jutri povozi avto, ali doživiš kakšno drugo nesrečo? Kaj pa, če te zadene kap? Saj nimamo garancije, da bomo dočakali visoko starost. Tudi meni sta najbližja sorodnika umrla za rakom. Ne razmišljam o tem, da bom zbolela tudi jaz. Živim normalno življenje. Pregovor pravi: Človek obrača, Bog obrne. Veliko zdravja vsem!

 14. Analitik pravi:
  25.5.13 ob 12.59

  Popolnoma se strinjam z Savino Atai. Žal je le to, da je takih oseb premalo, da bi prevetrile zatohlo šentflorjansko pamet. Nekje sem prebral, da bo vsaka tretja oseba rojena po l.1990 dobila raka. Torej naj si vsi po vrsti režejo vse mogoče organe? Anonimni in heh, s svojima komentarjema samo potrjujeta, da sta butari vidva. Zakaj ? Poglejta, na škatlici cigaret je jasno opozorilo, da bo kadilec zbolel za rakom, pa kdo neha kaditi zaradi tega, kaj šele, da bi si dal odstraniti dojke?

 15. Anonimna pravi:
  25.5.13 ob 17.22

  Ma deeeej, Savina, naivnica. A misliš, da se Angelina ni posvetovala z vsemi možnimi strokovnjaki, alternativci, vrači, čarovniki,..?? Da je za tak poseg potrebna le sekunda razmišljanja? Da tudi tak poseg nima nobenih stranskih učinkov? Sorry, je moglo bit pa orenk riskantno, da je tehnica pretehtala v to smer. Najlažje je pa bit pameten, brez medicinske izobrazbe, sam meglo prodajat, pa bo.
  Najboljš je žegnano vodico pit, pa sam seb lagat, da se ti nič hudega ne more nrdit.. Bleferka, me zanima kako bi se ti spopadala s tako težavo. Ne privoščim nikomur, sam k tako prodajalko megle pol sploh kdo vpraša za mnenje... Matr sem jezna. Namest da sočustvuješ, obsojaš.

 16. soncek pravi:
  25.5.13 ob 18.32

  Savina ima le delno prav, ker sem poslusala nemske zdravnike, ki so se sicer strinjali s posegom pri Angelini, a to se ne pomeni, da ne more dobiti raka. Se vedno ga lahko, a na drugem mestu. Brala sem, da si bo tudi jajcnike dala odstraniti, ker je 50% verjetnost, da ga lahko dobi za katerim je umrla tudi njena mama. Savina je pac povedala svoje mnenje, vi ste ga tudi, a ga dajte drugic na bolj prijazen nacin.

 17. jana pravi:
  26.5.13 ob 00.40

  Mene je pa zelo motilo tudi to, da je Angelina spala z maminim fantom!
  Na 24ur.com dne 28.10.2009 piše sledeče:
  "Pokvarjena Angelina spala z maminim fantom!
  Pokvarjena Angelina ni imela dobrih odnosov s svojo pokojno mamo Marcheline .......... "

 18. Anonimni pravi:
  26.5.13 ob 04.20

  Angelina je bila z izjemo zadnjih nekaj let vse prej kot vzorna ženska, kaj šele mati. Obsedena z orožjem in raznimi substancami. Nič čudnega, da jo skrbi, da bo ob takšnih genih zbolela.

 19. soncek pravi:
  26.5.13 ob 09.38

  Res je cudaska ta Angelina. Na spletni strani promiflash sem nekoc prebrala, da bi naj imela nekaj s svojim lastnim!!! bratom. Prav slabo mi je postalo, ko sem videla njune slike na katerih sta zgledala kot par. Fuj!

 20. jao jao pravi:
  8.6.13 ob 22.18

  sabinasabinasta!