Kvak.com

Pia Zemljič: imela je takšno priložnost kot Katarina Čas

torek, 28. januar 2014
Pia Zemljič, Katarina Čas
Katarina Čas ni edina slovenska igralka, ki je imela priložnost se uveljaviti v Hollywoodu - a je zaenkrat edina, ki jo je tudi zgrabila z obema rokama. Pia Zemljič je namreč razkrila, da se je pred leti tudi sama odločala ali se preizkusiti v Ameriki ali ostati doma. Izbrala je slednje in danes ji ni žal: "Po projekciji filma Varuh meje v Los Angelesu leta 2002 so iz agencije CAA kontaktirali takratni filmski sklad, se povezali z menoj in me povabili na casting za neki film. V tistem trenutku se nisem mogla na vrat na nos odzvati in odpeljati tja, zato sem poslala videokaseto z odlomki in ostala v stiku po elektronski pošti. Naslednje poletje sem jih obiskala, a takrat, žal, ni bilo primernega castinga zame. Namignili so mi, da bi bilo dobro, da bi se vsaj za eno leto preselila tja, hodila na avdicije ... A v tistem času sem doma dobila res dobre vloge in možnosti za razvoj, zato se nisem odločila za vnovičen in predvsem zelo nepredvidljiv začetek. Gotovo bi bilo drugače, če mi bi ponudili kaj konkretnega ..."  (vir: Slovenske novice)
Komentarji:
 1. Anonimni pravi:
  28.1.14 ob 00.52

  Haha, kako Katarinin uspeh boli naše od boginje Talije posvečene gledališke dive. Kar naenkrat so vse imele velike priložnosti. Glede na to, da so se vse tudi že slekle na filmu, od Pie do Merljakove, ne vem če so ravno karakter, da zavrnejo ponudbo, ki je nobena ne bi zavrnila. Sicer pa je Pia samo eno leto starejša od Katarine, samovšečna Iva Kranjc, ki je podedovala Katarininega bivšega, celo eno leto mlajša. Da o kakšni skoraj »mlečnozobi« Maji Martini Merljak ali Nini Rakovec niti ne govorimo. Dive kot je Polona Juh, ki daje vtis, da je tako posebna, da lebdi pol metra nad tlemi, so pa itak poglavje zase. Predobre za Hollywood. Takole je, drage moje, za uspeh v Hollywoodu je treba bit včasih tudi malo realen, ne samo glavni na vasi. Gledališka igra na filmu pa uspeva samo v Sloveniji. Pa še tukaj samo pri »gledaliških« režiserjih. Gledalci hočejo film, ki je gledljiv.

 2. Lauritixia pravi:
  28.1.14 ob 09.49

  Anonimni predlagam, da si pogledaš kakšen film z Katarino Čas in boš videl, da ni nič posebnega. Primerjati Pio Zemljič, ki je pokasirala že kar lepo bero nagrad in Katarino je malo mimo. Nisem zavistna, ampak Pia je veliko boljša igralka od Katarine, kar vedo vsi, ki se na to malo bolj spoznajo. In tudi Polona Juh, ter Iva Kranjc, o Maji M. Merljak pa raje ne bi

 3. Didi pravi:
  28.1.14 ob 14.54

  Katrina je krasna ženska z nalezljivo življenjsko energijo, Pia je lepa in talentirana igralka. Obe naredita vsakdan bolj prijeten.

 4. Anonimni pravi:
  28.1.14 ob 19.49

  phada je pia boljša igralka' ne me hecat, katarino je izbral sam scorcese med tisočerimi blondinkami, medtem ko pia govori o nekakih bi bilo , če bi, lahko bi, ne me bi. ČE, BI in LAHKO bi vsak uporabil ki hoče pri nas malo samopromocije.
  glede nagrad pie zemljič ali pa drugih igralcev pri nas pa mislim da vsi vemo da je večina nagrad od akademije in agrft za akademike in agrftjevce in nobenga drucga sami zase si delajo pohvale ker jih drugi pač ne jebemo

 5. Anonimni pravi:
  28.1.14 ob 20.12

  @Lauritixia, jaz sploh ne primerjam teh igralk s Katarino po igralski plati. Katarinina igra je v bistvu slaba, o tem res ni dvoma. :) Se pa lahko hitro začuti foušijo, ki veje z njhovega konca. Tudi zaradi nespornega dejstva, da SO boljše igralke od Katarine, ampak na žalost to v tem kontekstu Hollywooda etc. ni bistvenega pomena. Se bodo pač morale sprijaznit s tem, da se niso slekle v pravem filmu. Pa več sreče prihodnjič. :)

 6. Anonimni pravi:
  28.1.14 ob 20.15

  ... pa mimogrede, brez strica Iva Bana, bi Pia igralsko akademijo lahko samo sanjala in bila še naprej ena navadna študentka filo faksa. Kdo ve, mogoče bi pa potem bolj pogumno ubrala Katarinino pot?

 7. heh pravi:
  29.1.14 ob 00.07

  Pa kdo bo to kroto gledal nago

 8. Didi pravi:
  30.1.14 ob 13.24

  Heh, jaz bi prav rada bila takšna krota!