Kvak.com

Maja Keuc - na Švedskem prodaja pesmi Japoncem

torek, 27. januar 2015
Maja Keuc
Maja Keuc se je najprej zaradi študija selila na Nizozemsko in nato zaradi ljubezni na Švedsko. Tam se je odločila tudi ostati, saj ima na severu Evrope veliko več možnosti za razvoj svoje glasbene kariere kot pri nas. Maja trenutno pod umetniškim imenom Amaya pripravlja svoj prvi album, sicer pa dela v založniški hiši Scandinavian songs, kjer piše pesmi za azijski trg: "Taki sešni trajajo od pet do osem ur in vse se naredi v enem dnevu - podlaga, besedilo, takoj se posname. Tak izdelek nato pošljejo različnim založbam in če nekomu tvoje delo ustreza, ga vzame, on je izvajalec, ti pa si avtor, ki mu pripadajo pravice za komad. Tega nato posnamejo v japonščini, kitajščini ... Ogromno Švedov piše za azijski trg." Letos spomladi se namerava bolj posvetiti svooji glasbeni karieri: "Odločila sem se, da je zadnji rok za izdajo tako imenovane male plošče letošnji april oziroma maj. Predstavila jo bom dvema založbama, ki sta že izrazili zanimanje - eni japonski in eni ameriški."  (vir: Jana)
Komentarji:
  1. Cinik pravi:
    31.1.15 ob 22.48

    Včasih so Kitajci delali cenene izdelke za evropski trg. Zdaj pa "uspešni" slovenski pevci štancajo cenene instant komade za kitajski trg.

    Če bo Maja tako vrtoglavo nadaljevala s svojo uspešno glasbeno kariero, bo morda do 30-ga leta postala pevka v kakšnem karaoke baru v predmestju Tokia.