Kvak.com

Maraaya razočarana: "Očitno ne gre samo za glasbo ..."

nedelja, 24. maj 2015
Maraaya, Here for You, Eurosong, Evrovizija, Ema 2015, Raay, Aleš Vovk Raay, Marjetka Vovk
Maraaya sta na finalnem izboru za pesem Evrovizije pristala na končnem 14. mestu, kar je bilo glede na odlične obete - stavnice so nam kazale najmanj mesto med prvo deseterico - zanju razočaranje. Na Facebooku sta takoj po koncu tekmovanja, na katerem je slavil Šved z izdatno pomočjo tehnološkega šova, objavila sporočilo: "Očitno ne gre samo za glasbo... hvala slovenci!!! Bili ste za nama, podpirali ste naju iz vsega srca... Tega nam nihče ne vzame!!! Ponosna sva na naš komad, najin nastop... Predvsem na vas!!! Hvala vam za vse!" Tolažili pa so ju oboževalci, ki so opazili, da je njuna pesem po dolgem času poenotila klasično godrnjave Slovence: "Važno je, da smo se Slovenci po dolgem času poenotili glede evrovizijskega komada in vsi skupaj zares držali pesti. Za nas sta zmagovalca, politiko pa pustimo ob strani." (vir: Facebook
Komentarji:
 1. Cinik pravi:
  24.5.15 ob 05.04

  Pričakovano! Za Slovenijo je uspeh že to, da pridemo v finale in nismo predzadnji.

  Komad iz recikliranih melodij, slušalke - kot da poje na playback, statična koreografija pevke z zabetoniranima nogama in enoličnim iztegovajem leve roke (kot policist na križišču)... pa tudi niso mogli prispevati k višji uvrstitvi.

 2. miha pravi:
  24.5.15 ob 07.29

  Tista babnica, ki se je nategovala,kao da igra violino, je bila odločno viška. Tudi slušalke.Pesem je kar dobra

 3. Anonimni pravi:
  24.5.15 ob 09.28

  brez kančka talenta pač ne gre

 4. deno pravi:
  24.5.15 ob 10.29

  fajn sta bla, na predizboru si lahko samo rekel uau

 5. mozard pravi:
  24.5.15 ob 10.51

  Če bi odpela pesem brez ostale navlake in brez slušalk bi dobila mojih 12 točk :)

 6. sima pravi:
  24.5.15 ob 11.36

  Zdej se Raay buni, da je zmagovalna pesem kopija...mislm, in Marjetka je cela kopija Duffy

 7. UJKA pravi:
  24.5.15 ob 11.40

  vili resnik je na eni oddaji rekel-ne delajmo si prevelikih pričakovanj potem je pa razočaranje. in res je tako ..te slušalke so bile brez veze ,noben pomen niso imele in premrtva pevka..več sreče prihodnjič Slovenija

 8. Anonimni pravi:
  24.5.15 ob 12.02

  Pri nas tip izkorišča veze in ga vrtijo povsod. In zato se tisti najboljši pevci in pevke ne slišijo in ne dobijo priložnosti. Evrovizijski pristop pa to vedno znova potrdi.

 9. pik pravi:
  24.5.15 ob 12.30

  Slušalke so marsikoga zmotile, kr neki haloooo/,nobene energičnosti, oblekca pa porazna,skratka brez veze....

 10. jošt pravi:
  24.5.15 ob 12.33

  Maraaya, a si mislila da poješ na koru, he he

 11. Anonimni pravi:
  24.5.15 ob 15.12

  kul pesem, zelo slab neizrazit nastop. simple.

 12. Anonimni pravi:
  24.5.15 ob 16.29

  kaj zdaj simfate bedaki. pesem je bila cudovita, marjetka tudi. zal pa je tako kot pravijo drugi. evrovizija je velika kuhinja in zal slovenija ne bo nikoli zmagala.

 13. Anonimni pravi:
  24.5.15 ob 21.25

  Jaz ne vidim nobene kuhinje v glasovanju. Glasovi publike so vsaj glede 8,10,12 točk predvidljivi, sem pa razočaran na našimi žiranti, da postavijo švedski plagijatorski kič na 2. mesto in to so glasbeniki, ki kritizirajo kako je Eurovizija kuhinja. Zgleda, da tudi oni padajo na prezentacijo in animacijo in da ni glasba na 1. mestu, vsaj 6. izvajalcev je bilo boljših na nivoju glasbe od šveda, tudi naši žiranti so močno pripomogli spraviti šveda na 1. mesto, glede glasovanja publike pa je jasno da bo ena bratska republika na neglede na pesem na 1. mestu in tako bo vedno, samo ni mi jasno kaj žirija ocenjuje, hrati pa vsako leto poslušamo slo izvajalce kakšna kuhinja je Eurovizija.

 14. kr'neka pravi:
  24.5.15 ob 21.57

  Ful dobro odpet komad, ki je bil zrel za zmago. Pri tem nastopu so me motile te trapaste slušalke na glavi, obleka iz zaves je bila kot iz srednjega veka in malo preveč je bilo kimanja z glavo med petjem. Škoda, da je punca imela premalo svetovalcev, ker bi bili drugače na boljšem placu kot smo pa zdaj.

 15. heh pravi:
  24.5.15 ob 23.04

  Sj je bla kuhinja. Očitno smo dobili še točke, ki jih ne bi smeli.
  Ne vem kje sta dobila idejo, da je fora samo v pesmi. Nikoli ni bila in tudi ne bo. Gre se za celoten nastop. In naš je bil porazen že v primerjavi s kar nekaj izvajalci, kaj šele zmagovalcem. Stilsko smo spet izpadli, kot kmetavzarji na plemiškem plesu, komad JE plagiat, petje z nosom NI umetnost in to je to. Reševalo nas je besedilo in melodija(plagiat). Naj si prvo nalijeta kozarec čistega vina in še enkrat pogledata konkurenco. S svojo uvrstitvijo sta lahko zacovoljna in nanjo ponosna. Za top 5 je manjkalo več stvari in naj si glede tega ne delata utvar. Raay naj si pa prosim za ene 5 let vzame pavzo od eurosonga. Probal in pogrnil je prevečkrat. Naj poskusi še kdo drug.

 16. tia pravi:
  25.5.15 ob 08.29

  pesem sama ni bila slaba in je šla hitro v uho. Ampak vse ostalo..... obleka kot neka stara poročna obleka iz prababičine omare, frizura porazna, da o butastem izgledu slušalk na ušesih, ki z ničimer nimajo nobene zveze, še najmanj z vsebino komada, niti ne govorim. Prazna scena, statična pevka. Žal je scenografija skoraj tako pomembna kot pesem, ne gre samo za to kar slišimo ampak tudi za to kar vidimo. In tega zadnjega elementa preprosto ni bilo. Uvrstitev je dobra in realna, zastopala sta nas častno, pričakovanja pa so bila nerealna.

 17. Tina pravi:
  25.5.15 ob 09.17

  Tudi meni so slušalke izgledale prav butasto, obleka pa, ojoj, le kje si jo dobila Marjetka. Glede na izgled sta se kar dobro uvrstila.

 18. Bina pravi:
  25.5.15 ob 09.19

  Ja, res, obleka kot iz starih zaves. Grozna.

 19. Vid pravi:
  25.5.15 ob 09.31

  zmagovalna pesem Heroes je zelo podobna pesmi David Guetta : Lovers on the Sun
  - https://www.youtube.com/watch?v=JnTvAaHtQRU

 20. Vid pravi:
  25.5.15 ob 09.35

  @heh - daj nimaš pojma, a Here for you je plagiat ? a si mogoče mislil da je podobna tej pesmi Maraaya - Lovin Me , ki se veliko vrti po radiju :)
  Če bi mi poslali isto pesem kot Švedi bi na koncu imeli 0 točk , tako kot Avstrija in Nemčija - očitno še vedno ne veš da je evrosong kuhinja, kjer je v naprej določeno kdo bo zmagal. Kaj se ti ne zdi sumljivo da ima kar cela evropa isti glasbeni okus in so kar po tekočem traku dajali veliko točk švedski ?

 21. boky pravi:
  25.5.15 ob 15.33

  Prenos Evrovizije bi moral biti predvajan po radiju..mislim da sem vse povedal ;)

 22. t pravi:
  25.5.15 ob 16.11

  Poenotili smo se? Ja, mogoče glede tega, da je komad beden! Nosljanja že pri Keuc nisem dobro prenašala, tole pri Marjetki je pa obup.

 23. heh pravi:
  25.5.15 ob 16.36

  Vid. Vse kar Raay nardi je plagiat.
  Z melodijo in načinom petja je kopiral Adele.
  Naj ne naklada, da ima originalne ideje, ker jih nima.
  AMPAK to sploh ni problem. Pesem je šla v uho in melodija tudi.
  Problem je, da kot celota zadeva pač ni bila na nivoju.
  Pa nista kriva samo onadva ampak cel rtv slo, ki pač zadeve nikoli ne financira tako, da bi se vse speljajo na nivoju.
  Raay je pa žal že prevečkrat probal in je res že nehigienično, da se ga vsako leto pošilja tja.
  TA del NAŠE kuhinje očitno ne moti nikogar.

 24. Vid pravi:
  25.5.15 ob 17.00

  @heh - očitno ne veš razlike med načinom petja in plagiatom. Če nekdo poje na določen način to ni kopiranje :D to je isto kot da bi rekel da je italijanska pesem plagiat ker so kopirali operni način petja :D
  - ja potem na najdi plagiat naše pesmi če pišeš da je, jaz sem za švedsko pesem takoj vedel da mi je nekam vse že slišano in takoj našel da je zelo podobna David Guetta : Lovers on the Sun.
  T si sploš veš kaj pomeni plagiat ? ali kopija ? da je vse isto samo da daš notri drugo besedilo ! Tako kot npr. pesem Nude-Rola je kopija , original je Tommy Roe - Dizzy

 25. Pepi pravi:
  25.5.15 ob 17.15

  In če bi bila uvrstitev višja, bi vsi peli hvalo slušalkam, obleki ... Nikoli niste zadovoljni, vedno iščete minuse. To ste zateženi.

 26. Anonimni pravi:
  25.5.15 ob 21.08

  Oni pa grejo špilat zračno vijolino ... sveta pomagavka!

 27. heh pravi:
  26.5.15 ob 01.31

  Veš kaj je plagiat. Ko ne priznaš, da si kopiral več kot očitnega komada. Ko začneš nalagat o tonih in bluziš, da je nemogoče narediti originalen komad med tem, ko poješ s folkom, ki ima več kot očitne originalne komade pa čeprav slabše. To dela on že celo "kariero". Če ne bi zanikal ne bi bilo sporno. Maš neverjetno uspešne skupine, ki lepo povejo kaj so skopiral. On še zmeraj trdi, da tega ne počne.

 28. nera pravi:
  26.5.15 ob 06.30

  kdaj bo rtv lj gnoj od tv že nehala pošiljat pevce in zapravljat denar za te bedarije

 29. Vid pravi:
  26.5.15 ob 09.43

  @heh - no potem pa povej in napiši katera je original pesem za našo, če praviš da je plagiat.Jaz sem ti napisal že za dva primera(tudi za zmagovalno pesem evrosonga)
  Drugače pa kažeš da nimaš pojma o pojmu od glasbe, samo nekaj pišeš v tri krasne in obtožuješ brez da daš original pesem kot dokaz.

 30. Anonimna pravi:
  26.5.15 ob 11.41

  Joj Vid,zakaj vedno dokazuješ in iščeš dokaze?Meni sta Raay in Marjetka pozitivna in njuna pesem je res bila najboljša na Emi.Pusti tele komentatorje,ki so vsi več ali manj eni zafrustrirani nesrečneži in se prav zares ne splača ukvarjati z njimi,kamo li,da jim nekaj dokazuješ.

 31. Vid pravi:
  26.5.15 ob 12.19

  @anonimni- zato ker obtožuje da je plagiat(kar je očitno samo v njegovi glavi) brez da da dokaz- to da je zmagovalna pesem Heroes plagiat pesmi David Guetta : Lovers on the Sun govori že cela evropa, še videospot je podoben :)

 32. Anonimni pravi:
  26.5.15 ob 13.58

  Če gledamo samo muzko, potem sta naša zgrešila poklic.

 33. Anonimni pravi:
  26.5.15 ob 20.51

  Ne vem no, Raay na odru bol za okras, Marjetka v poročni obleki, statično na mestu, "plesalka" pa igra zračno vijolino. Če je to koreografija za TOP 5, potem naj zmrzne pekel. A zdej so pa presenečeni ker na Eurosongu ne gre samo za glasbo? Ma ne nas imet za norca.

 34. farer pravi:
  26.5.15 ob 21.18

  Tale kvak je pa postal zelo dolgocasen, edino kar je v ospredju je brisanje komentarjev.Pa pa.

 35. Vid pravi:
  27.5.15 ob 09.59

  @anonimni- če ti hočeš gledat odrski nastop pojdi v gledališče, če pa hočeš gledat plesanje na odru pa pojdi na plesno tekmovanje

 36. tia pravi:
  27.5.15 ob 18.40

  Eh Vid, tako je bilo včasih, ko se je dejansko ocenjevalo petje, ampak tisti časi so, žal že zdavnaj minili. Sedj se od izvajalcev pričakuje celoten performers, ne le petja. Bi bilo pa zanimivo, če bi naprimer imeli samo radijsko evrovizijo, kjer bi dejansko štel samo glas, oziroma glasbena izvedba :)

 37. Vid pravi:
  28.5.15 ob 09.48

  @tia - ko kupiš cd ne vidiš nobenega nastopa,kako je kdo oblečen, kakšne čevlje ima, kakšno frizuro ima ampak kupiš zaradi glasbe - torej ?? Kaj ti poslušaš skupine ker imajo dober nastop ali ker imajo dobro glasbo ?
  Zmagovalna pesem je pa tako ali tako kopirana od David Guetta : Lovers on the Sun, o tem sedaj govori že cela evropa.

 38. Cica pravi:
  28.5.15 ob 18.23

  Pesem je kr kul še meni, pa sploh ne poslušam mainstreama in popa. Se pa vidi, da je pomemben tudi nastop, ozadje itd. Staromodna poročna obleka, ki spominja na zaveso, slušalke z "zgodbo" (zgodba je pa tolko tupa - kao da se pevka domače počuti s slušalkami?!), zračna violinistka (ta bi bla kul, če bi samo plesala, ne pa zračne violine igrala; štel je mela in bla je za pogledat) pa še uni tip za klavirjem, ki kao "dogaja" - pač kr neki je blo vse skup.

 39. Brinetka pravi:
  31.5.15 ob 12.21

  Vse čestitke za korekten komad in spodoben nastop- da je čist ok, pa priča 4.mesto poslušanja, normalno, da je kuhinja zraven in zmagovalci s 101 sporočilom, po možnosti v prid lgbt.