Kvak.com

Cela štala na RTV: odpuščeni novinarji trdijo da gre za čistko, a se ne strinjajo vsi

četrtek, 3. september 2015
RTV Slovenija, Erik Valenčič, Jelena Aščić, Marko Filli
Na RTV Slovenija je te dni res vroče. Službo je izgubil honorarni novinar Erik Valenčič (na sliki), vodstvo pa je tudi zamenjalo voditeljico Dnevnika Jeleno Aščić ter voditeljica Globusa Heleno Milinkovič.Tuji mediji ugibajo ali gre za to, da je Jelena Aščić letela, ker je Hrvatica iz Bosne. (vir: Slovenske novice)Odpuščeni Erik Valenčič je spisal pismo, v katerem je predstavil svojo zgodbo. (vir: Slovenske novice)Marko Filli pravi, da bi takoj odstopil, če bi vodstvo dejansko izvajalo čistko. (vir: Svet24)Do celotne scene pa je kritičen tudi Bojan Požar, ki meni da gre za gonjo "medijskih Rdečih kmerov" proti nacionalki in Filliju čestita za dobre živce. (vir: Twitter)
Komentarji:
 1. Didi pravi:
  3.9.15 ob 22.12

  Ta gospod Filli je zame uganka. Kako je lahko na vrhu tako pomembne kulturne ustanove človek, ki je lahko pustil gospo Elzo Budau izza svojega hrbta, ko jo je na odru pozdravil ob njenem visokem jubileju. Zgodilo se je v Križankah in gospod je govoril in govoril, slavljenka pa si je prizadevala pokukati izza njegovega hrbta, publika se je izmenično muzala in zgražala, gospodu pa ni in ni potegnilo, da se obnaša popolnoma nesprejemljivo.

 2. Anonimni pravi:
  4.9.15 ob 00.53

  A niso za Jeleno skoz govorili, da je Srbkinja? Tudi ime Jelena mi ne deluje hrvaško. Ampak to niti ni pomembno. In ne verjamem, da bi bilo njeno poreklo lahko razlog. To so lansirali v medije, ker so vedeli, da bodo očitke, ki smrdijo po nacionalizmu hitro pograbili. Za Valenčiča so jasno povedali, da je delal samo dokumentarce in ni bil ravno novinar, ki bi delal vsak dan. To bi lahko delal tudi projektno, tista z Globusa bo pa še vedno delala na TV, tako kot tudi Jelena, ki je prej nadomeščala voditeljico, ki je bila na porodniški. Globus je v zadnjih letih zamenjla kar nekaj voditeljev, pa s enikoli ni nihče spotaknil ob to. Gospodična, ki je bila z informativnega programa premeščena na kulturno uredništvo pa tako ali tako pokriva samo kulturo. V čem je fora? Ne, ne bo revolucije, naj se Valenčič kar sprijazni s tem. In naj ne pozabi na kakšen način in po čigavi azslugi in prek kakšnih vez je sploh prišel na TV Slovenija.

 3. slovenec pravi:
  4.9.15 ob 07.42

  vsi ići so kao neki izobraženi, na visokih položajih, imajo službe, veliko si priimke spremenijo in imena, da bi bili kao slovenci, pa jim ne rata, ker govoriti pa ne znajo čisto lepo slovensko, zato pa je kriva naša vlada, saj tudi naši v vladi lahko kopujejo in podkupujejo za svoje izobrazbe, na koncu pa ugotovimo, da sploh nič ne vedo, lahko bi bili le smetarji, zato pa prosim, poglejte kam so nas pripeljali in našo dr
  avo, oni se naj izselijo in gredo v bivše jugo države, narod na na oblast naše mlade ljudi, pa da jim pokažemo, kaj znamo čisti slovenci

 4. kmet pravi:
  4.9.15 ob 10.26

  Kaj znaš ti?
  Še pometat ne znaš kaj šele, da bi kaj pametnega naredil.
  Boš šel mal iće med kirurgerurgi štet, ko si tko pameten?
  So se tam tud šlepali pa danes tko mal na srečo rešujejo življenja pa pač nobenga niso fental?

 5. Anonimni pravi:
  4.9.15 ob 15.52

  slovenec, tebi ni pomoči. Niti če si spremeniš priimek. Pa ti človek kar neke neumnosti pišeš! Koliko imaš iq? Ti znese 50? Če ne dobiš službe, je ne dobiš zato, ker si nesposoben, ne zato, ker nisi ić. Pa daj si svoje ime in priimek, pa govori že enkrat vse te neumnosti v svojem imenu, ne v imenu vseh Slovencev. Ti si izmeček med Slovenci. Razumeš? Ko te berem, me je sram, da so med pripadniki mojega naroda takšni kot si ti!

 6. Didi pravi:
  4.9.15 ob 18.13

  Bolj ko berem komentarje "Slovenca" bolj se mi dozdeva, da človek provocira. Preberite samo tole klobaso od stavka, ki jo je skup spravil zgoraj! Če bi bil res "pravi Slovenec", za kar se ves čas razglaša, bi mu materin jezik gotovo lepše tekel. Bil bi mu svet. Ne bi ga žalil in zlorabljal na način, kot to ves čas počne.

 7. Anonimna pravi:
  4.9.15 ob 19.03

  Slovenec ti si res totalen buhtelj,strinjam se z anonimnim.Sram me je,da so taki izrodki med nami Slovenci.

 8. Zeh pravi:
  4.9.15 ob 19.37

  Drama zaradi Jelene, ah... pa ona je namesto Jasmine Jamnik vodila dnevnik in Jasmina prihaja nazaj. Valenčič pa je ojoj, oglejte si zadnje Zrcalo tedna... pa bo vse jasno

 9. nera pravi:
  5.9.15 ob 06.36

  mišo molk in ostale poslat nekam

 10. Anonimni pravi:
  5.9.15 ob 06.37

  Naslov ODPUŠČENI novinarji je zavajajoč. Sodelovanje so menda prekinili samo z Valenčičem, pa še njemu so bili pripravljeni ponudit projektno sodelovanje, ker tip hoče neke dokumentarce delat, ne pa rednega vsakodnevnega novinarskega dela. In so jasno povedali, da potemtakem ne more bit na rednem dohodku. Jelena ne bo vodila dnevnika, bo pa ostala v službi. Jasmina Jamnik se sicer vrača s porodniške, a tudi ona ne bo več vodila dnevnika. Število voditeljev so zmanjšali. TV Slovenija mora nujno zmanjšat stroške in so začeli, kjer pač so. Pri vsem tem je bolj zaskrbljujoče zakaj se "čistka" in šparanje vedno začne pri najšibkejšem členu, honorarcih, tudi tistih, ki delajo, medtem ko je Miša Molk recimo vsak mesec na plači, pa že 6 mesecev ni naredila dobesedno NIČ, trenutno je pa menda celo na bolniški. Njo se bojijo odpustit in to celo javno priznajo! To je nezaslišano! Vodstvo javnega zavoda se boji odpustit delavko, ki nič ne dela! Tako kot so se bali Vinka Vasleta, ki prav tako ni mesece nič delal, samo plačo vlekel. Oni ne delajo zaradi neke višje sile, ki jim meče polena pod noče, zato si plačo vseeno zaslužijo. In če bi jim kdo še to hotel vzet, bi luft vrgli to javno hišo! Kar s epa šparanja tiče… Ljerka je rekla, da je 80% plačil na strani honorarjev. To naj bi bil neke vrste razlog, da odpuščajo honorarce. Dejstvo pa je, da imajo toliko honorarcev zato, ker so cenejši kot redno zaposleni in bi jih itak v normalnih razmerah morali zaposlit. Ampak pustimo to. Vprašanje, ki se tukaj poraja je, kolikšen odstotek programa naredijo ti honorarci. Po mojih podatkih več kot 80%. Kar od primerkih redno zaposlenih lenob kot je Miša Molk sploh ni čudno! Zakaj potem začet šparat pri honorarcih? Se ne skriva vzrok za takšno stanje v resnici pri nekaterih zaposlenih?

 11. heh pravi:
  6.9.15 ob 13.54

  80% programa, ki ni vreden evra. Še premalo jih leti. Če so redno zaposleni leni potem je bolje, da ti honorarci nikoli ne vidijo redne službe, ker si sploh ne morem predstavljat kakšno sranje bomo potem gledali.
  Neke Savine, ki govorijo kot pet letne punčke in prodajajo bule bebcem, ki to celo požrejo, kup nekih zabav o "znanosti", ki naj bi bile namenjene vsem, prežvečijo pa jih lahko samo otroci iz vrtca?
  Pogovorne oddaje z mladimi voditelji, ki sploh je vejo o čem teče pogovor in se rešujejo z v naprej napisanimi vprašanji?
  Pa Galunič in podobni ter njihob 10x prežvečene oddaje, kjer se dobesedno zamenja samo naslov same oddaje?
  In to bsez našim denarjem, ki še za to sranje očitno ni dovolj in je treba met še reklame. In kljub vsemu temu je še najbolj nezabavna oddaja(večerne novice) bolj gledana na komercialni televiziji. Pa dajte ga srat s honorarci in redno zaposlenimi. Tam bi bilo treba zamenjat skoraj vse.

 12. Anonimni pravi:
  7.9.15 ob 00.44

  nacionalka dela tudi dober program, program, ki ga mora vsaka nacionalna hiša delat in ki ni nujno komercialno uspešen. Tiste oddaje, ki naj bi bilev prime timeu in anjbolj udarne so pa res en bullshit. Novinarji informativnega programa pa kakor kdo.